vafler

Gir 11 vafler (Wilfa home-størrelse)

#Ingredienser

#Fremgangmåte

  1. Visp egg og sukker til sukkeret har løst seg opp
  2. Visp inn halvparten av væsken og sikt inn mel
  3. Tilsett resten av væsken og sikt inn resten av melet, rør til det blir jevnt
  4. Tilsett resterende ingredienser og bland inn
  5. La røren hvile i 15 til 60 minutter

Husk å smøre formen (med smør selvsagt) for hver vaffel

#Variasjoner

Sprøhet: Denne oppskriften gir halvsprø vafler. For ekstra sprø vafler tilsett 2 dl vann, en mer flytende røre resulterer ofte i mer søl og damp ved steking, samt at det lurt å steke dem som lenge som mulig. For minde sprø vafler fjern 2 dl væske, dette gir -1 vaffel. Sprø vafler må avkjøles på rist

Havregryn:Bytt ut 50g hvetemel med 50g havregryn eller havremel, dette tilsettes da i steg 4 etter at melet er blandet inn. Ferdig røre må hvile minimum 30 minutter, husk å røre rett før steking slik at havregrynet ikke legger seg på bunnen