vafler
Gir 11 vafler (Wilfa home-størrelse)
#Ingredienser
- 85g sukker (1 dl)
- 2-3 egg
- 11 dl væske - hovedsaklig melk, men bør også være noen deler av rømme, fløte, kefir etc. avhengig av hva man har tilgjengelig og vil kvitt seg med (husk å spare noe rømme til å ha på de ferdigstekte vafflene)
- 500g hvetemel (8 dl)
- 1 ts bakepulver
- 1-3 ts kardemomme
- Smør til steking
#Fremgangmåte
- Visp egg og sukker til sukkeret har løst seg opp
- Visp inn halvparten av væsken og sikt inn mel
- Tilsett resten av væsken og sikt inn resten av melet, rør til det blir jevnt
- Tilsett resterende ingredienser og bland inn
- La røren hvile i 15 til 60 minutter
Husk å smøre formen (med smør selvsagt) for hver vaffel
#Variasjoner
Sprøhet: Denne oppskriften gir halvsprø vafler. For ekstra sprø vafler tilsett 2 dl vann, en mer flytende røre resulterer ofte i mer søl og damp ved steking, samt at det lurt å steke dem som lenge som mulig. For minde sprø vafler fjern 2 dl væske, dette gir -1 vaffel. Sprø vafler må avkjøles på rist
Havregryn:Bytt ut 50g hvetemel med 50g havregryn eller havremel, dette tilsettes da i steg 4 etter at melet er blandet inn. Ferdig røre må hvile minimum 30 minutter, husk å røre rett før steking slik at havregrynet ikke legger seg på bunnen